Testes i butikken i dag: Danmarks første genbrugelige pizzaæske er på trapperne hos Domino’s

Domino’s skal i samarbejde med det danske initiativ for pant-emballage, New Loop finde et klimavenligt alternativ til den miljøbelastende konventionelle pizzaæske.

I dag, den 4. maj samles Domino’s ledelse og kvalitetsansvarlige fra flere europæiske lande i Domino’s butik på Falkoner Allé for at teste produkter, der potentielt kan blive Danmarks første genbrugelige pizzaæske.

København, 4. maj: Danskerne elsker pizza, og de seneste mange år har pizzaen stået øverst på ønskelisten, når der skulle bestilles take-away i de danske hjem.* Dette resulterer, hver eneste dag, i tusindvis og atter tusindvis af brugte pizzabakker, som desværre ikke kan sorteres som andet end restaffald, grundet spildolie fra pizzaen. De brugte æsker skaber et unødigt pres på forbrændingsanlæggene og klimaet, som Domino’s Danmark ikke længere ønsker at være vidne til. Samtidig har regeringens Klimaplan for Grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, sat en række mål, som lægger op til handling fra aktører i den danske restaurationsbranche:

Affaldssektoren skal være klimaneutral i 2030. Der skal udsorteres 80 pct. dansk plast fra forbrændingen i 2030. Affaldskurven skal knækkes – mindre affald, mindre spild og mere genbrug. Det skal bl.a. ske ved, at Danmark får kvantitative reduktionsmål i forbindelse med fastsættelsen af sådanne mål i EU. Der fastsættes mål om 50 pct. reduktion af visse take-away-emballager af plastik i 2026. Målet skal i første omgang søges opnået via et forpligtende sektorsamarbejde i restaurationsbranchen. 

Domino's Danmark har valgt at gå forrest i omstillingen til genbrugelig pizzaemballage og har derfor indgået et samarbejde med det danske grønne initiativ, New Loop, om at skabe en klimapositiv pizzaæske, der kan genbruges flere gange vha. et omfattende retursystem.

Et klimavenligt alternativ til alle pizzeriaer

Samarbejdet er netop opstartet, og Domino’s vil supportere New Loop i udviklingen af pizzaæsken fra begyndelse til det færdige produkt er klar til at komme i salg. Den nye og grønne pizzaæske skal ikke kun anvendes af Domino’s kunder, men alle pizzaglade danskere, ifølge New Loop’s COO, Gitte Kjær:

”Vi er meget begejstrede over at skulle starte denne proces med Domino’s, særligt fordi deres ambitioner er lige så store som vores egne. Målet med den nye pizzaæske, som vi skal skabe sammen, er, at den skal ende i alle pizzeriaer i Danmark indenfor relativt få år. Pizzaæsken, som vi kender den i dag, er desværre meget klimatung, vi skal væk fra engangsforbrug, og derfor er der behov for handling nu. Man skal kunne købe en pizza med god samvittighed.”

Også Domino’s danske marketing manager, Mila Hvilshøj er yderst tilfreds med den fælles plan, som pizzakæden og New Loop har lagt sammen:

”For cirka 60 år siden, udviklede Domino’s pizzaæsken, som vi kender den i dag. Det føles helt rigtigt, at det er os, der skal være med til at genopfinde den her i 2022. Vi har muligheden for at ændre helt vores forretning og vil gerne være med til at løfte branchen til at tage sit ansvar for klimaet alvorligt. New Loop har allerede vist, at de kan få ting til at ske og gøre en forskel, så jeg er overbevist om, at de er den rette samarbejdspartner for os.”

En række produkter testes i dag, den 4. maj, i Domino’s butik på Falkoner Allé, hvor ledere fra kædens europæiske afdelinger i samarbejde med Domino’s danske personale skal finde frem til den rette løsning for et genbrugssystem for pizzaæsker, der reelt kan fungere i praksis. Pizzaæskerne, der skal testes i løbet af hele dagen, er produkter af Domino’s dybdegående research-, innovations- og udviklingsarbejde, der er foregået i Tyskland det seneste år.

*Kilde: JustEat

Om Domino's Pizza Denmark

Om Domino's Pizza Danmark: Domino's Pizza Danmark er markedsleder inden for hjemmelevering af pizza med over 23 butikker. Mærket med de røde og blå dominobrikker tilbereder næsten en million pizzaer i Danmark om året. Domino's sigter altid efter at levere håndlavet pizza lavet af råvarer af høj kvalitet, hurtigt og friskt.

Om Domino's Pizza Enterprises Limited: Domino's Pizza Enterprises Limited er det største pizzafirma i Australien. Det er verdens førende franchisetager af det succesrige amerikanske mærke Domino’s Pizza og har eksklusive rettigheder til mærket og netværket på følgende markeder: Australien, New Zealand, Frankrig, Holland, Belgien, Luxembourg, Japan, Danmark, Taiwan og Tyskland. Domino's Pizza Enterprises Ltd driver i øjeblikket over 3.000 butikker med næsten 88.000 ansatte.

Pressekontakt detaljer

Relaterede Emner

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive Domino's Pizza Denmark news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually